Brodera färdigt projekt

mar 8, 2021 | Brodera färdigt | 2 Kommentarer

Det behöver inte vara halvfärdigt, det går lika bra med hela kit förstås! Under åren har jag broderat åt släkt, vänner och bekanta.

Toapappershållare med domherrar.

Allt mellan himmel och jord

När man får ta över någon annans projekt kan det vara vad som helst.

Mitt första projekt var åt en granne som ärvt sin mammas syskrin. Det var både halvfärdiga tavlor och dukar och nya oöppnade kit, med och utan fel. Tyvärr var det här innan jag började fota mina broderier…

Själv fick jag ta över en del av min mormors garn och broderier från Ateljé Margarethas handarbetsklubb. Bland annat en halvfärdig domherre, som blev en fin toalettpappershållare till landet!

tavla gata i paris

Tavlor

Åt mina föräldrar har jag broderat många tavlor. Ett tag tänkte mamma brodera själv, så jag köpte en tomte-tavla till henne. Men den fick jag brodera färdigt efter några år… Den hittar du under ”fixa fel på broderi”.

Dessutom har mamma börjat köpa broderier hon vill ha för att jag ska brodera dem åt henne. Den här fina paris-tavlan köpte hon till exempel på Handarbetsmässan.

Dukar

En annan sak som ofta broderas är ju förstås dukar. Oftast får man fålla dem själv, men ibland hittar man färdigkonfektionerade med plats för eget broderi.

När jag broderar dukar till mamma får hon fålla dem själv, till exempel den här duken med havsmotiv jag broderade till skärgården.

Men jag kan förstås fålla jag också, och brukade göra det själv tills jag kom på att mamma väl skulle ha något att göra också ;-). Den fina löparen gjorde jag i present till skärgården. Men fick sen göra om den, då föräldrarna gav bort den första till vänner på besök…

* Broderierna på den här sidan går att sy igen (Paris tavlan inte exakt likadan då garnet var färgat speciellt för broderiet). Kontakta mig för att beställa.

Mer inspiration

2 Kommentarer

 1. Gunilla Landin

  Hej!
  Min svåger fyller snart jämnt och jag skulle vilja uppvakta honom med ett broderat ordspråk. Han har flera talesätt och skulle helt klart uppskatta en tavla med texten: ”Tänk på vad du gör”
  Det har han ofta sagt till sina barn. Skulle det vara möjligt att beställa ett korsstygnsbroderi med den texten i typ A4-format levererat senast 7 juni?

  Svara
  • Helena

   Hej!
   Det ska nog gå bra, jag mailar dig.
   Mvh///Helena

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + sjutton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.