Personliga haklappar

mar 9, 2021 | Broderidesign, Broderier för barn | 0 Kommentarer

Vad är mer personligt än barnets namn? Det tänkte i alla fall jag när det var dags för present till 1-årskalaset. Men blir det inte lite roligare om man gör det som en rebus, barnet kan ju inte läsa i alla fall? Eller så kan man göra med favoritfrukten eller barnbokskaraktären.

Rebus på haklapp - Thea

Lite för smart

Blanda annat Ateljé Margaretha har en avdelning för egendesign, där man kan köpa haklappar med aidabård för valfritt broderi.

Mina första försök var lite för smarta då jag glömt bort att man ju får använda bokstäver i rebusar och inte bara bilder!

Rebus på haklapp - Leah

The var ju lätt – det fick bli en tekopp – men A? Tänkte först på glödlampa som i Aha! Men när jag hittade ett fint mönster på en kopp satt det en söt kattunge i den redan så då blev det istället Aaahh – vad söt den är…

Och eftersom systern något år senare fick heta Leah fick hon samma A, och en leende Tingeling – för att hon hette Pixie i andra namn!

Riktiga rebusar

När sen min PT fick barn hade jag kommit på det där med bokstäver i rebus, så då fick hon några förslag att välja på – Jul eller hjul + i eller is + A eller apa, och det blev riktigt bra! Då hade jag inte längre kvar några av haklapparna med ärm, men hade köpt en annan färg än rosa och blå på Hantverksmässan.

Även sista barnbarnet fick en riktig rebus. Den här är lite svårare, mest för att mittendelen är på engelska. Det är för att de valt en speciell stavning – så för att uttala namnet rätt måste man blanda… Vi hade jättesvårt att veta vad hon hette när vi bara sett det på print, men när man väl hör det så är det helt logiskt!

Skriv gärna din gissning i kommentarerna 😉

* Jag letar leverantör för haklapp med ärm (och annan färg än rosa/blå/vit) då de jag köpte av inte har dem längre.

Mer inspiration

Personliga handdukar

Personliga handdukar

Broderade handdukar – till köket, badrummet, gästerna, träningen…
En för kattälskaren, en för båten, en för barnen, en till jul, en till påsk…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.