Personliga handdukar

mar 13, 2021 | Broderidesign | 0 Kommentarer

Behöver man personliga handdukar egentligen? Kanske inte, men varför inte byta kökshandduken till påsk? Och när du även håller på, skaffa en för varje säsong – tulpaner, smultron, pumpor och jultomtar… Eller använder maken alltid din handduk till träningen? Skaffa en med söta katter på, då kanske han inte vill ha den bland grabbarna…

Broderad kökshanduk med frukter och bär.

Kökshand­­dukar

Vilken handduk som helst går att brodera korsstygn på så länge som det finns trådar att räkna.

Jag har provat några olika sorters handdukar med plats för broderi i fält av aidaväv, de flesta från Ateljé Margaretha eller hantverksmässan. Både kit och tomma för egen design.

Den här varianten hade rutor i aida runt om för egen design. Eftersom den här var grön så tyckte jag att naturmotiv fungerade bra så det blev mina favorit bär. Jag har även gjort en blå variant till skärgården med havsmotiv, och har en röd kvar i lådan, kanske för julmotiv?

Frottehandkuk med lekande katter

Frottéhand­­­­­­dukar

Den första handduken jag gjorde var en badhandduk med lekande katter till mig själv. Det var ett kit från Ateljé Margaretha.

Numer finns det frottéhanddukar med plats för eget broderi i många olika färger och storlekar, det enda som stoppar är fantasin!

Badcape till barnen

För barnen har Ateljé Margaretha badcaper som jag broderat till makens barnbarn. Då aida-bården nedtill är bredare på dessa går det att brodera lite större saker. Till en av tjejerna broderade jag favoriterna Pippi och Mimmi Pigg. Och så lade jag till hennes smeknamn Tingeling!

Sen har jag läst någonstans att man inte ska ha namnet utskrivet på barnens kläder, så jag gjorde namnen svårare att se med alfabetkuber på den rätt smala bården på luvan.

Mer inspiration

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.